Logo 
  KULCS SZEREPET VÁLLALUNK SIKERÉBEN 
 

   Gépeket, berendezéseket, technológiákat és szolgáltatásokat szállítunk

Élelmiszerek, tápszerek, takarmányok, kozmetikumok, vegyipari és gyógyszeripari termékek gyártására
Élelmiszerek, tápszerek, takarmányok, kozmetikumok, vegyipari és gyógyszeripari termékek mozgatására, tárolására és csomagolására
 Kutatáshoz, termékfejlesztéshez és próbatermeléshez
  Gépeket vagy teljes technológiát keres új termékek termeléséhez, vagy meglévő termelés optimalizálásához?
Forduljon hozzánk bizalommal office@rgo-kft.eu mi leszünk a kulcs a sikeréhez!

 REVE technológia Ömlesztett szilárd anyagok folyamatos hökezelésére

 

A Francia REVTECH cég egy új forradalmi technológiát bocsájtott sikeresen a piacra, porállagú, szemcsés és kisseb darabú anyagok folyamatos hökezelésére. Ezt a modern technológiát a termékek kíméletes feldolgozása, a berendezés gazdaságos és környezetbarát müködtetése, gyors és egyszerü tisztítása és karbantartása jellemzi.

 

 

Reve_1

 

 

További előnyei ennek a technológiának a következők: a hőmérséklet széles területen belüli (50C-tól 300C-ig) precíz szabályozása, folyamatos feldolgozás 200 kg/óra tól 4.000 kg/óra kapacitásig, porrobbanás- vagy tűzveszély nélkül. A "REVE" technológia egy spirális formájú rozsdamentes acélból készült csőre alapul,amely egy tartószerkezetre van rögzítve. A cső elektromos áram forrására van kötve és a hevítése közvetlen elektromos impedanciával a cső falában történik.  A szerkezetre erősítet vibrációs motorok irányított rezgéseket váltanak ki benne, amely folytán a csö belsejébe lévö anyag lentröl felfelé mozog és eközben a kívánt hőkezelésnek van kitéve. E mozgás közben a kezelt anyag magában is keverödik. A spirális csörendszeren minden 180-án, mindkét oldalt, egymással szemben, nyílások vannak elhelyezve. Ezeken a nyílásokon át gáz állagú anyagot lehet a csőbe bevezetni, vagy a kezelés folyamán keletkezett gázokat elszívni. Ennek érdekében a berendezéshez egy elszívó oszlop tartozik, amely rugalmas szilikon csövekkel kapcsolódik a csőrendszerhez. Ezt az oszlopot a helyszínen már meglévö elszívó rendszerhez lehet csatlakoztatni, vagy saját szívó ventilátorral felszerelni. Egy speciális adagoló berendezéssel, amely kétanyagos fúvókával van felszerelve, folyékony bevonó oldatot, diszperziót vagy emulziót lehet a csőben mozgó termékre fecskendezni. A feldolgozott termék intenzív mozgása és keveredése folyamán a befecskendezett folyadék egyenletesen van elosztva a termék felületén. A hőkezelt terméket lehet, egyaránt a csörendszerben, vagy egy extern berendezésen lehűteni és további feldolgozáshoz, vagy a csomagoláshoz közvetíteni.
Ez az innovatív technológia az élelmiszeripari, füszeripari, takarmányipari, vegyipari és más ipari ágazatokban elönyösen bevethetö


További információkat érdeklődése esetén szívesen küldünk - office@rgo-kft.eu
  
Reve_2

Folyamatos hőkezelése - szárítása, pörkölése és egyidejű csíraszegénítése:

 
Dióféléknek (dió, mogyoró, kesudió, makadámi, para- és pekandió, földimogyoró,
mandula, pisztácia, héjában vagy a nélkül, egészében vagy daraboltan).
Magok (tökmag, napraforgómag, fenyőmag, lenmag, szezámmag, kendermag, mákszem stabilizálása, morfium tartalmának csökkentése)
Magvak és pelyhek (gabona, hajdina, amaránt, kukorica, köles, maláta)
Babok (szója, kakaó, kávé, hüvelyesek)


Előnyei: egyenletes pörkölés a színek és ízek széles árnyalataiban, kíméletes kezelés mechanikai terhelés nélkül, magas mikrobiológiai tisztaság, alacsony energiafogyasztás, kis mennyiségű levegőfogyasztás, egyszerű termékcsere, tisztítás és karbantartás.

Reve-3

Folyamatos hőkezelése - szárítása, pörkölése és egyidejű csíraszegénítése:

- különféle extrudátumoknak, kisseb péksütemény darabkáknak, morzsáknak és panírozó keverékeknek, hintő és töltő anyagoknak
Folyamatos bevonata
- zsírral és olajjal, aroma és  fűszer diszperziókkal olajban, aroma és színezékemulzióval.

Előnyei: a közvetlen olajban való pörköléssel szemben - semmi hősérülés, semmilyen kellemetlen mellékíz vagy aróma

Folyamatos forró levegős expanzió (puffasztás) -  magoknak, magvaknak és baboknak, indirekt puffasztott extrudátumai a reggeli gabonaféléknek és rágcsálnivalóknak. 

 


Reve_5Folyamatos hőkezelése - szárítása, pirítása, pörkölése és csíraszegényítése

gabona és más magoknak, baboknak, liszteknek pelyheknek,  magas fehérje rostt vagy csíratartalommal a célból:
- ezeket stabilizálni az enzimek inaktiválásával
- ezeknek a reológiai tulajdonságait pozitívan befolyásolni  fizikális úton történő megváltoztatásával  a keményítőknek (rekristalizáció) és a fehérjéknek (denaturáció).


Folyamatos hőkezelése
- pörkölése a gabona- és más származású liszteknek és őrleményeknek a termékek színének és ízének különböző árnyalatainak elérése céljából. Felhasználása mint színező és ízet adó élelmiszer. 

 
Reve_6

Folyamatos fizikális reaktor

keményítők modifikálására száraz eljárással abból a célból, hogy a felhasználási tulajdonságait javítsa, különlegesen a "clean label" és "Bio" termékcsoportok részére. Előnyösen bevethető az ismert alkalikusan katalizált pörkölési folyamatokra és épen úgy a rezisztens keményítők és különböző dextrines, rostos anyagok előállítására.
Folyamatos kémiai reaktor
keményítők vegyi úton való modifikálására száraz eljárással. Hosszabb időtartalmú folyamatok,  szoros reaktortér, pontos hőmérsékletszabályozás, állandó anyagmozgás és keverés új lehetőségeket kínál a száraz eljárású vegyi eljárásokra a keményítőken és más poliszacharidokon.

 
Chemia

 Folyamatos reaktor ömlesztett anyagok kezelésére  :
 Kalcinálás  - fém-oxidok, szilikátok, bentonitok, gyógyszeripari hulladékok
 
Szinterezés - fém-oxidok, zeolitok
 
Hődeszorpció - katalizátorok, szennyezett talaj, öntödei homokok, szintetikus gumi, parafa
 Gáz-szilárd reakciók - katalizátorok aktiválása, regenerációja, előkészítése
 
Ultra szárítás - H2O < 0,1% - timföld, zeolit és más molekuláris szűrők, üveg, mikro gömbök, maró porok
 
Pirolízis - faanyagok, mezőgazdasági hulladék
 
Előmelegítés - nátriumchlorát
 
Szárítás - homok, PET, timföld, műanyag granulátumok
 
Kristályosítás - műanyagok és termékeik
 
Sterilizálás - gyógyszeripari termékek

                         KEZDŐ OLDAL                                                        VISSZA                                                                 KAPCSOLAT